fbpx

Paul Giger ressona Margarit – Barcelona i Santes Creus


Ricard Margarit va inspirar i desafiar el món de la música fent violins amb diverses cordes addicionals que ressonen per simpatia. Al món només hi ha quatre músics que toquin aquests insòlits instruments, i nosaltres ens hem proposat descobrir-los.

A través d’un llargmetratge documental i de diversos concerts, volem donar a conèixer l’excepcional música i la particular visió del món d’aquests singulars personatges.

 

Fa uns mesos, amb la col·laboració de més de tres-cents mecenes, vam aconseguir fer la primera part del projecte. Ara ens proposem continuar l’apassionant viatge a la recerca del violí següent. Sabem que és en un petit poble de les muntanyes de Suïssa, en mans del prestigiós violinista i compositor Paul Giger.Per fer realitat aquesta segona fase necessitem la teva col·laboració. Participa en el nostre projecte de Verkami (del 17 de febrer al 29 de març de 2014) i tindràs l’oportunitat d’assistir a uns dels pocs concerts que concedeix aquest cotitzat músic i veure en exclusiva una part del documental.
Us deixem link al Telenoticies vespre de Televisió de Catalunya que va documentar l’esdeveniment:

Paul Giger a Catalunya

santes-creus-gran-concert-violí

2on Concert Musicoteràpia l’Associació Catalana de Síndrome de Williams i la Jove Big Band Taller de Músics

 

Taller de Músics: Clara Cardona, Celeste Monterde, Anna Tarragó i Lluís Cabrera director del Taller de Músics.
Jove Big Band Taller de Músics:
DIRECTOR BIG BAND – VICENS MARTÍN.
SAXOS:
HAIZEA MARTIARTU.
DANIEL SARIS.
JOAN MARC MARSAL.
NORBERTO NAFARRATE.
TROMPETES:
ADRIÀ MARTÍ.
SEBASTIÀ SABATER.
JUANJO MOLINA.
TROMBONS:
PERE GUAL.
JOAN CUSCÓ.
FERRAN ARASA.
FERRAN PUIG
ÀLEX HUGUET
GUITARRES:
ARNAU GIL.
MARC BÚRDALO.
PIANO:
RAIMON MOLÀ.
CONTRABAIX:
VALENTÍN RODRÍGUEZ.
BATERIES:
JORDI MORELL.
SERGI TORRENTS.

 

A partir d’aquí veureu com varem promocionar l’event:
Ens fa molta ilusió anunciar-vos i convidar-vos al 2on Concert Interactiu de Musicoteràpia amb l’Associació Catalana de Síndrome de Williams i la Jove Big Band del Taller de Músics de Barcelona, on el Centre d’Estudis Musicals María Grever som co-organitzadors. Us deixem imatges d’un assaig i us podem assegurar que les sensacions i el gaudir de tothom va ser meravellós, al video veureu com l’Hugo amb només 7 anys acabats de fer porta tot el pes de la Big Band marcant el ritme a la bateria, l’Alexandra improvisant blues, amb el Ian, el Joel i l’Antonio disfrutant, el Jon a la percussió i el Pol al piano.

Aprofitarem per difondre el nostre projecte d’inclusió laboral tenit com vehicle principal la música,

Projecte Inclusió Laboral Associació Catalana Síndrome de Williams

la data del concert és el dissabte 29-3-2014 de 10:00 a 13:30  i…

l’emplaçament serà a l’Edifici Biblioteca Ignasi Iglésias (Plaça Can Fabra), Carrer Segre 24-32, 3era planta i quan entreu a l’esquerra hi ha la sala Omega.

Taller de Músics Escola Superior

 

Taller de Musicoteràpia per persones majors de 55 anys

L’Àrea de Musicoteràpia del Centre d’Estudis Musicals María Grever ofereix el seu taller Música per ser Feliç destinat a persones majors de 55 anys. L’objectiu principal és que la persona sigui FELIÇ. Trenquem la premisa obsoleta de que les persones d’aquesta franja d’edat han d’estar tota l’estona d’una sessió en un estat de nostàlgia, seguint la filosofía de la notra escola focalitzem molt l’atenció de les persones en la seva creativitat, sentir les pròpies creacions interpretades pels altres fa millorar molt l’autoestima, la persona por realitzar  drenatge emocional.

Us voldríem remetre al nostre article sobre factors psicosocials que milloren la salut mental de les persones “Qui canta el seu mal espanta“.

Voldríem esmentar la importància i enriquiment que suposa ser partíceps del testimoni vital de les persones amb les que compartim activitats de musicoteràpia: l’emoció de les usuàries en escoltar una cançó del seu historial, que els hi evocava bons records, els millors records de la seva vida “el meu marit, el ball de l’envelat, el dia que em vaig casar,…“, “5 anys de novios i 49 de casats, i varem ser tan i tan feliços“, i per acabar la veu de la saviesa vital quan ens mirava amb els ulls negats de llàgrimes i ens dèia “no hi ha res més maco a la vida que estimar i ser estimat“.

No pot haver-hi millor recompensa a la teva feina que aquest agraïment, gràcies Mercè i Mari.

Musicoteràpia Majors de 55 anys

 

1era Jornada de Medicina i Música, la música al benefici de les persones

El divendres 21 de Febrer de 2014 es va celebrar la 1era Jornada de Medicina i Música al Cosmocaixa de Barcelona, des de la nostra escola C.E.M. María Grever volem agraïr a les persones de  l’àrea de Ciència y Medi Ambient de Fundació “la Caixa” i CosmoCaixa, perquè des del primer dia van recolzar una jornada amb aquestes característiques, i per tota la seva atenció i coordinació per fer que fos tot un èxit, per tota la seva atenció i coordinació per fer que fos tot un èxit, l’Institut Català de Musicoteràpia i a la seva directora Núria Escudé, a la productora audiovisual How, als  Serveis Funeraris de Barcelona, el Grup Mèmora, a IL3 Institut de Formació Continuada, Parc de Salut Mar i l’Obra Social la Caixa per haver promogut aquesta fatàstica jornada, esperem que n’hi hagi moltes més, gràcies i felicitats a tothom.

El C.E.M. María Grever varem ser l’única escola de tot l’estat convidada a la 1era Jornada de Medicina i Música que es va celebrar al Cosmocaixa. Concretament varem ser convidats per parlar del projecte S.O.M.I de neurociència musical, aquest projecte té dues vessants la terapèutica amb l’app Play Your Mood i la vessant creativa anomenada Laberint.

Respecte a Play Your Mood, app premiada al NeuroHack Day del festival internacional Sónar 2013, podem dir que el que perseguim bàsicament és establir l’estat anímic de la persona a partir de la transferència de l’activitat elèctrica del cuir cabellut mitjançant el casc Enobio i la freqüència cardíaca, una vegada assolim aquesta primera informació  sonaria la música, previament escollida de les seves preferències musicals més adequada per reduir o emfatitzar  l’estat anímic, està destinat a persones amb una extrema manca de movilitat o comunicació reduïda, persones hospitalitzades,… Varem comptar amb la presència d’un dels seus desenvolupadors Marcel Farrés que va fer una demostració en viu de l’app. S’ha de dir que actualment el desenvolupament d’aquesta app està recolzada pel M.T.G. (Music Technology Group) de la Universitat Pompeu Fabra.

La segona vessant, Laberint, s’ha concebut pel benefici de presones amb movilitat reduïda i a partir de l’EEG puguin crear i variar aspectes de la música com ara dinàmica, reverberació, tempo, escollir un patró rítmic,… Aquesta app també va comptar amb una performance en viu que podeu veure en el video de la Jornada.

El C.E.M. María Grever també varem ser convidats a presentar el nostre treball de l’Àrea de Musicoteràpia amb l’Associació Catalana de Síndrome de Williams, davant d’aquesta oportunitat varem convocar a l’event a Gerard Mallorquí i Núria Ferré, musicoterapeutes llicenciats i que treballen amb nens amb la Síndrome de Williams a Valls i Amposta, una oportunitat única per aquests nens que viuen més allunyats de Barcelona. Tant la Núriacom en Gerard varen podeer explicar com extreuen i potencien les capacitats d’Aleix i d’en Pau, altrament ens van explicar la seva metodologia, i creiem que és bo conèixer tots els professionals perquè tots en aporten idees novedoses i originals perquè els nens puguin potenciar tot el seu talent. Varem disfrutar de l’Aleix i d’en Pau tocant la bateria. Finalment amb l’Institut Català de Musicoteràpia i l’Associació Catalana de Síndrome de Williams varem realitzar un concert davan tot l’auditori del Cosmocaixa.

Gràcies a tothom per fer possible aquest dia.