Explicarem els beneficis que suposa realitzar música en familia amb nens diagnosticats amb Transtorns amb Espectre Autista, els objectius que volem assolir tan a nivell social, motir, cognitiu i emocional.
Sopa de Cabra ajuda l’Associació Catalana Síndrome de Williams, benvolguts, en una sessió de musicoteràpia amb l’Associació Catalana de la Síndrome de Williams varem decidir fer una variació estilística i tímbrica, varem decidir versionar un preciós tema anomenat La Dansa de la Llum de Sopa de Cabra. L’Antonio tocava el baix elèctric, el Pol percutia el Udú, la Tamara tocava el Drone Tambura en Re i la Silvia feia la veu, la professora Lourdes tocava el violí, la professora Maira acompanyava amb la veu i el professor Joan tocava el teclat, és una tema en tonalitat de Re Major, va sortir tan bé que varem decidir gravar-ho, ens “atrevit” a publicar-ho al Youtube i difondre-ho, emperò la nostra extraordinària sort s’ha vist incrementada quan hem enviat aquest video al grup Sopa de Cabra i han decidit publicar-ho al seu mur de Facebook,…absolutament un gest que diu molt a favor de la seva sensibilitat. Des del Centre d’Estudis Musicals María Grever i l’Associació de Síndrome de Williams volem donar les gràcies, sou molt grans. Visca la Música que Agermana Persones.
Dansa de la LLum Quan la fulla torna a l’arbre, quan l’aigua torna a la font, quan el fill se’n torna a casa, quan la mort ens torna el cos. Comença un nou dia, sol i lluna van. Quan la fulla torna a l’arbre, quan l’aigua torna a la font, quan el fill se’n torna a casa, quan la mort ens torna el cos. Comença la vida, sol i lluna brillen sobre els nostres caps, la claror d’un nou dia. Comença la vida, sol i lluna brillen sobre els nostres caps, la claror d’un nou dia. Sobre els nostres cors, l’escalfor de la vida. Quan la fulla torna a l’arbre, quan l’aigua torna a la font, quan el fill se’n torna a casa, quan la mort ens torna el cos. Comença la vida, l’univers respira sobre els nostres caps, la claror d’un nou dia. Sobre els nostres cors, l’escalfor de la vida
L’Organització Mundial de la Salut afirma la depressió és la tercera causa de discapacitat a l’any 2015, emperò l’any 2020 serà la primera causa de discapacitat, rere el 60% de suicidis hi ha una depressió greu. La primera causa de morts juvenil és deguda a accidents de trànsit provocats pel consum de substàncies tòxiques, emperò la segona causa de mort en joves és el suïcidi, una de cada 5 persones podria passar un procés depressiu al llarg de la seva vida. Hi ha molta desconeixença sobre la depressió i sobre salut mental avui en dia, així com prejudicis i estereotips. La familia té un paper molt important en la conscienciació del problema ja que el malalt depressiu no sempre és conscient de que pateix una depressió. L’ajuda de psiquiatres i psicòlegs professionals de la salut mental és fonamental per assolir una rehabilitació plena i satisfactòria. Les dones tendeixen a verbalitzar més la seva simptomatologia i els homes tendeixen a amargar-ho degut a prejudicis de debilitat, la depressió es vol amagar a nivell social. Una depressió té un tractament tant farmacològic com psicoterapèutic i si el pacient té insight, és a dir és conscient de la seva malaltia, l’ajuda per part del professional de la salut és més fàcil. Els malalts han de trobar un bon professional qualificat i si pot ser tenir-hi empatia. Els antidepressius modulen la dinàmica dels neurotransmissors. Veureu el testimoni d’una pacient que ha descobert els beneficis d’una música que a ella particularment la relaxa i que li va molt i molt bé, recordeu que cada persona té un tipus de música que el pot ajudar més o menys en certs aspectes, altrament veureu com una altra pacient parla com la música li serveix de canalitzadora d’emocions retingudes i que poden brollar i fluir gràcies a la música. Escoltareu Ernesto Briceño parlant del benestar social que suposa la música pel fet que la música cohesiona i agermana les persones, la música defineix i grava el teu mapa emocional vital, cada ésser humà té la seva banda sonora vital. La importància de la música en directe vivenciada és infinitament superior a qualsevol gravació, tal com diu Jordi Ferrer director de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat.
Benvolguts el dissabte 2 d’Abril és el dia mundial de l’autisme, i l’Associació TEAcords i l’Àrea de Musicoteràpia del Centre d’Estudis Musicals María Grever organitzaran un acte al Centre Cívic La Marineta de Mollet del Vallès. En aquest acte descriurem el nostre taller familiar de musicoteràpia per families amb nens amb Transtorn de l’Espectre Autista que està tenint molta acollida tant per part de les families, professionals de la salut i medis de comunicació. Altrament en aquest acte els alumnes de l’IES Gallecs que també col.laboren amb TEAcords exposaran la seva feina. El psicòleg responsable de l’associació Miquel Gómez explicarà els beneficis d’aquesta activitat en les families, altrament els pares explicaran quines vivències i sensacions tenen amb els seus fills al realitzar aquest taller.
Us deixem el programa d’activitats:
Dissabte, 2 d’abril de 2016
ACTE AMB MOTIU DEL DIA MUNDIAL DE CONCIENCIACIÓ SOBRE L’AUTISME
TEMA: “VULL UN GUIA QUE EM SEGUEIXI”
L’Assemblea General de les Nacions Unides, va triar la data del 2 d’abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, tal com s’ha fet a partir de l’any 2008.
L’associació TEAcords, dedicada a l’atenció de persones amb autisme i la Síndrome d’Asperger, es disposa a fer un acte, en aquesta diada, amb la finalitat de donar a conèixer com entenem l’autisme a partir de les activitats que estem realitzant com associació.
PROGRAMA
17:00 h. Benvinguda i presentació de l’acte, amb la presència d’Ana María Díaz, Regidora de
Salut Pública de l’Ajuntament de Mollet.
17:05 h. Xerrada sobre el lema “Vull un guia que em segueixi” a càrrec de la
psicoanalista Matilde Pelegrí.
17:20h. Exposició dels alumnes de l’IES Gallecs, sobre la col·laboració amb
TEAcords, a partir del programa APRENENTATGE SERVEI, dirigit pel
professor Jesús Pla.
17:30 h. Presentació de les activitats de TEAcords i, en especial, del Taller de
Música per a famílies de nens amb dificultats en la comunicació i la
relació, a càrrec de Miquel Gómez, president de l’associació.
17:40 h. Explicació de les activitats del Taller de Música a càrrec dels
musicoterapèutes del CEM Maria Grever, de Parets del Vallès, Maira Espriu i Joan Capafons.
17:50 h. Testimonis de pares sobre el Taller de Música, a càrrec de Maria José Danoz i
Pilar Mateos.
18:00 h. Actuació d’Àlex Baos i Oriol González, alumnes del C.E.M. Maria Grever.
18:10 h.Mostra del Taller de Música amb cançons, fer bombolles, bufar plomes…
18:55 h. Moment de comiat i d’agraïment per la participació en les activitats de TEAcords.
Horari: de 17:00 h. a 19:00 h.
Local: Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès.