fbpx

BLAT, PA i TAMBORS, tocs d’estiu a Gallecs, Diumenge 9 Juny 2013, us hi esperem !!

 

Diumenge 9 de juny,

De 9 a 2 del migdia.

Accés GRATUÏT.
Plaça de l’església de Gallecs.

Blat, pa i tambors

BLAT, PA i TAMBORS. Tocs d’estiu a Gallecs. Patum Gallecs Patum Diumenge 9 de juny 2013. Plaça de l’església de Gallecs (Espai rural) 2/4 de 10: Visita als camps de blat. 11h: tallers i concert. 1del migdia: Tast de pans amb oli i sucre.

Blat, pa i tambors
Tocs d’estiu a Gallecs. Patum Gallecs Patum. Patrimoni viu.
El Consorci Espai Rural de Gallecs, el Museu Etnològic de Barcelona, el Centre d’Estudis Musicals MarÍa Grever, la Colla de Tabals dels Diables de Parets i l’Associació Agroecològica de Gallecs convoquen aquesta trobada de primavera sobre “cultures de proximitat”, amb el rerefons de la festa del Corpus i l’Ou com balla. Tenim la voluntat de difusió del patrimoni cultural tradicional per fer-lo ben contemporani.

Per això us proposem el següent programa:

Visita als camps de blat. A 2/4 de 10 del matí diversos especialistes acompanyaran als participants a una passejada pels camps sembrats del voltant de Gallecs per reconèixer i valorar la diversitat que s’hi produeix d’espelta, de blats, forment, xeixa.
Tallers i concert de percussió. A les 11 del matí, un cop feta l’excursió, diversos percussionistes professionals i afeccionats faran tallers i un concert final. Tocarem la canya escardada, el pandero quadrat, el tabal, tambors afroamericans, castanyoles, bombo de cercavila, güiro de carbassa… fins a la 1 del migdia.

Els timbals són elements tradicionals de moltes cultures del món, també de Catalunya. Des de fa segles, La Patum de Berga té en el seu tabal un element essencial. Actualment les colles de tabals dels diables tenen un paper destacat en l’expressió festiva de carrer. Per això el diumenge “la farem sonar”.
Hi haurà una mostra de tambors de mig i gran format fets amb recipients de fusta tradicionals com bots de vi de Sant Sadurní d’Anoia, bots de transport de tonyina a l’engròs… que han esdevingut les congas i els bongós de la música caribenya.
Tast de pans antics de Gallecs. El moment esperat !
A la 1 del migdia tastarem pans elaborats amb farines de blats antics, amb l’opció de fer-se un tastet de “pa amb vi i sucre” o de “pa amb oli i sucre “, expressió de dieta mediterrània, de consum de proximitat, d’alimentació saludable i econòmica.
L’exposició. El Museu Etnològic de Barcelona presenta l’exposició itinerant Gent de festa en la qual les imatges d’època mostren diversos elements de l’expressió festiva a la Catalunya dels anys 40 i 50, amb una presència important d’elements musicals.
Durant tot el matí i haurà mercat de productes de Gallecs

 

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on print
Share on email
Share on pinterest