fbpx

Direcció: Ernesto Briceño

Direcció: Ernesto Briceño.
Violí, llenguatge musical i combos.
 Diplomat per Berklee College of Music, Boston, MA, EUA.

 

Comença els seus estudis a l’Escola Frederic Villena de Maracay, Veneçuela. Va estudiar amb Ismenia Molina, Santiago Garmendia, Iosif Czengry i Victor Gamardo. Continua els seus estudis d’Arts a la Universitat Central de Veneçuela, a Caracas. Estudia amb Eduardo Kusnir, Joan M Blanc (CUBA) i Beatriz Bilbao.
A Barcelona, Catalunya, cursa estudis a l’Aula de Musica Moderna, seminaris de Film Scoring amb Jose Nieto, estudia amb Enric Alberich, Frances Burrul, Tomas Lorenzo i Horacio Fumero entre d’altres.

Guanya una Beca per al Berklee College of Music, Boston, MA, on estudia amb Mat Glaser, Darol Anger, John Blake, Mimi Rabson entre d’altres. En Film Scoring es va formar amb Richard Davis, Ruth Mendelson, Joe Smith i Don Wilkins.

Funda el 1999 la Kamerata Flamenca, i en 2004 composa la B.S.O. de Els nens del Nepal (Goya al millor curt documental el 2004).

Membre fundador del quartet de corda Virus String Quartet.

Ha dirigit les orquestres Simfònica de Praga i la Simfònica de Galícia pels enregistraments per a les BSO de “Inconscients‘”i,”Cargo” i “Napoleón y yo” composa música per “Siudy: Between worlds 2014 – 2015“.

Ha col.laborat amb el director Ventura Pons a la pel.lícula El Gran Gato:

Ha col · laborat amb Oscar de León, Celia Cruz, Peter Gabriel, Cesària Evora, Pere Corts, Gonzalo Grau Quintet, La Timba Boja, Mango Blues, Aquil Baez, Lucrecia, Chicuelo, Miguel Poveda, diverses companyies de flamenc, Paul Stouthammer, Cristian de John, Pere Soto, Sabor de Gràcia, Ole amb ole, Manolo Carrasco, Omar Acosta Ensamble, Omaira Amaya, Salvarez, Abdeljalil Kodssis, Amal Murkus, Amina, David Broza, Eugenio Bennato, Luz Casal, J. Albert Amargos, Terra de Gràcia, Asíkides, Zuk, o Raul Costafreda, Omar Faruk, i Kiko Veneno entre d’altres.

Com a pedagog porta prop de 20 anys vinculat a la pedagogia del violí i World Music.

Ha estat  professor de Violí Modern a l’Aula de Música del Conservatori del Liceu de Barcelona ​​i al Conservatori de Vic.

Dicta tallers sobre el violí i Músiques del Món, Flamenc i Jazz.

Ha dictat Conferències i tallers a l’ESMUC de Barcelona, ​​Conservatori de Liceu de Barcelona, ​​Universitat Central de Veneçuela, Fundació PAIDEIA de Coruña, Universitat Bolivariana Maracaibo, Fundació Miró, Escola del Palau a Barcelona, ​​FESCAT escola de música tradicional, Espai Marfà, Conservatori de Burgos, Cosmocaixa, Conservatori de Bellaterra i Swarnabhoomi Academy of Musicu SAM ( Índia ).

És autor dels llibres “El Violí Actual“, “Flamenco para cuerdas” i del DVD “Flamenco for strings” (Flamenc per a instruments d’Arc) 2013.

Professor d’instruments de corda fregada del Màster de flamenco a l’ESMUC.

Ponent a la 1era Jornada de Medicina i Música celbrada al Cosmocaixa de Barcelona 21-2-2014.

Organitzador de la 1era Gala de NeuroBoleros: Música i neurociència, emmarcada en el 1er Curs d’etsiu de Musicoteràpia del CEM María Grever.

Director artístic del Concert de Cloenda del V Congrés de Musicoteràpia a l’Auditori de Barcelona amb el Mestre Salvador Brotons, Jordi Paulí, Claudia Múrcia i Jurgen van Win, Coetus, l’Associació Catalana Síndrome de Williams i Cordes del Món. 19-10-2014.

El 2009 funda el Centre d’Estudis Musicals María Grever, el qual dirigeix ​​actualment.

Us deixem video sobre el projecte Cordes del Món dirigit per Ernesto Briceño.

Creador i Director Artístic del Concert Circular.

 

 

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on print
Share on email
Share on pinterest