fbpx

II Jornada Actualització de la Síndrome de Williams i CEM María Grever

Ens plau comunicar-vos que el Centre d’Estudis Musicals María Grever va impartir una xerrada sobre música i Síndrome de Williams a la II Jornada d’Actualització de la Síndrome de Williams. Una jornada on hi participen especialistes de tots els àmbits per assolir la millora de la qualitat de vida d’aquestes persones.

Una vegada celebrada la jornada les idees a nivell psicopedagògic que volem destacar són:

  • La necessitat de crear un curriculum d’estudis específic per desenvolupar al màxim les capacitats musicals d’aquests nois.
  • La paraula VOLUNTAT va ser una paraula que es fa fer servir per conscienciar que som els professionals i les administracions els que hem de tenir la iniciativa de millorar la situació vital de les families.
  • Un altre aspecte va ser el concepte ZONA DE COMFORT SOCIAL, estem acomodats en un comfort social on ens costa donar un pas per fer canvis i evolucionar, és important trencar aquesta barrera i com exemple es va comentar el fet d’oferir feines que puguin relitzar  al màxim com persones els nois de l’associació através de feines relacionades amb la música i defugir d’oferirlos feines en empreses ordinàries.
  • Hi ha molts tipus de feines relacionades amb la MÚSICA on aquests nois es poden incorporar.
  • Dèficit de recursos i professionals per desenvolupar les capacitats dels nens i nois de l’Associació.
  • Les persones amb Síndrome de Williams tenen una BONDAT i una ALEGRIA amb la que hauríem d’aprendre molt.
  • La gran majoria tenen facilitat per la MÚSICA.
  • La Música ajuda al desenvolupament del llenguatge expressiu i comprenssiu.
  • Són capaços de desenvolupar activitats relacionades amb la música com sessions en geriàtrics,compartir classes amb altres nens, fer de professors de música,…
  • Assolir l’èxit amb activitats musicals els hi proporciona SEGURETAT, MILLORA L’AUTOESTIMA i els hi dona SEGURETAT en ells mateixos.
  • Voldríem destacar la ponència de la Dra. Melissa Mercadal de l’ESMUC que va descriure l’experiència de l’Antonio Carmona i el seu pas per la Universitat on l’avaluació que se’n fa és a nivell social i humà, la presència de l’Antonio a les classes va suposar revisar el concepte d’ÊXIT on la tendència NARCISISTA en alguns alumnes es pot produir. Ens va alegrar molt saber que hi ha la VOLUNTAT que el programa pels nens amb Síndrome de Williams continuï, enmarcat en el projecte ESMUC Solidari.
  • És necessari parlar obertament de la SEXUALITAT a l’adolescència, així com d’altres conceptes relacionats.

Volem agraïr a l’Associació Catalana de Síndrome de Williams l’esforç d’organitzar aquesta jornada per difondre totes les capacitats dels nois, altrament agraïr a totes les families vingudes d’arreu de tot l’estat espanyol i el seu interès en la tasca desenvolupada des del CEM Maria Grever amb aquests nois tan fantàstics.

II Jornada d'Actualització Síndrome de Williams CEM María Grever

Sala Josep Marull Hospital del Mar Dissabte 5 de Novembre 2016 de 9:00 h. a 14:30 h.

 

 

 

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on print
Share on email
Share on pinterest