fbpx

Mestre Tomàs Gil gràcies per la sardana L’aire modern de Parets, fins sempre

El Mestre Tomàs Gil, veí eventual de Parets del Vallès ens ha deixat a l’edat extraordinària de 99 anys. Hem estat tan afortunats !! Gràcies Mestre Tomàs Gil en composar una sardana dedicada al nostre Centre d’Estudis Musicals María Grever, la sardana porta per títol: L’aire modern de Parets i és la seva sardana 1357, compsada l’any 2011.

Us deixem un recull d’imatges del día que el Mestre ens va venir a visitar i els alumnes van poder fer-li preguntes.

Mestre Tomàs Gil, Creu Sant Jordi

Tomàs Gil, considerat un dels compositors de sardanes més prolífics, ha mort als 99 anys. Gil va començar a compondre el 1964 i en 50 anys de trajectòria n’ha elaborat més de 1.300, Fins a 70 de les seves creacions han estat guardonades. La més coneguda és “La flama de la sardana”. La Confederació Sardanista de Catalunya diu que aquesta és l’obra més “famosa, reeixida i propagada” i s’ha convertit, “pel seu títol i la seva musicalitat, en un símbol”.

Hi ha moltes sardanes de Tomàs Gil que formen part del repertori habitual de les cobles, com “Els tres patufets”, “Colla Oreig” i “Colla Maig”. També és autor d’obres simfòniques per a una o dues cobles com “Diumenge” o “L’estudiant de Vic”.

Ara fa quatre anys li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi, en reconeixement al conjunt de la seva obra. Els funerals es faran aquest divendres al matí al tanatori de Collserola.

Font: Televisió de Catalunya.

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on print
Share on email
Share on pinterest