fbpx

Talent Parets 2017 l’art com eina d’inclusió i factor de benestar psicosocial

Arran de la demanda de diferents artistes i grups que volien haver participat tot i no ser del Vallès, enguany tothom que ho vulgui podrà participar en aquest concurs artístic i musical popular.

El càsting (semifinals) tindrà lloc el 8 de juliol i també serà obert al públic que vulgui assistir-hi.

Una altra de les novetats de l’edició d’enguany és que la gran final tindrà lloc a la Plaça de la Vila de Parets, diumenge 30 de juliol a partir de les 22 hores.

INSCRIPCIONS per PARTICIPAR en aquest link: http://talent.parets.cat

L’alcalde de Parets, Sergi Mingote, afirma que “es tracta d’una aposta de Parets, de la mà del teixit cultural, artístic i musical per oferir una oportunitat única de participar a l’esdeveniment més multitudinari del nostre poble com és la Festa Major d’estiu, davant un públic nombrós”. 

El Talent Parets està organitzat per l’Ajuntament de Parets del Vallès, l’escola de dansa Elite Dance i el Centre d’Estudis Musicals Maria Grever, i vol ser una mostra de les habilitats i els talents artístics dels ciutadans i les ciutadanes, amb l’objectiu d’oferir-los l’oportunitat, per a molts la primera, de pujar a un escenari i experimentar el fet de posar-se davant del públic i d’un jurat.

Miquel Pérez, regidor de Cultura, Joventut i Educació de Parets, valora molt positivament “l’experiència de l’any passat. Aquesta  ha de ser l’edició de la consolidació d’una proposta divertida, que ens permet gaudir d’un espectacle únic que aplega un munt de valors positius. Valors artístics, musicals, culturals i populars, entre altres”.

No és necessària cap experiència artística prèvia ni cap acreditació acadèmica o formativa dels participants. Els menors d’edat hauran de comptar amb l’autorització paterna i estar acompanyats, durant totes les fases del concurs, per una persona adulta. La participació en el Talent Parets és totalment gratuïta.

S’estableixen tres categories de participació:

KIDS: de 3 a 10 anys (nascuts entre 2007 i 2014)

TEENS: d’11 a 17 anys (nascuts entre 2000 i 2006)

SENIORS: a partir de 18 anys (nascuts abans de 1999)

La participació pot ser individual o en grup. No es permet la utilització de llenguatge ofensiu o inadequat. No s’admetran les coreografies o les actuacions que continguin moviments o execucions que estiguin en contra de la moral i els bons costums.

JURAT

Les persones interessades hauran d’emplenar la butlleta que trobaran a talent.parets.cat i adjuntar-hi un vídeo, en qualsevol tipus de format i d’una durada màxima de 120 segons, en què es mostri el talent amb el qual volen participar-hi. El termini de presentació és fins al 3 de juliol de 2017 inclòs. Les persones que no disposin de mitjans electrònics es poden dirigir al Centre Cultural Can Rajoler (carrer Travessera, 1 de Parets del Vallès) en horari d’oficina per emplenar la butlleta d’inscripció i presentar-la amb el vídeo adjunt. A la fase semifinal haurà d’actuar tothom que s’apunti. Les fases del concurs són les següents:

Semifinal. Totes les persones inscrites realitzaran, obligatòriament, una actuació davant el públic i el jurat el dissabte 8 de juliol. Les persones residents fora de Catalunya no estan obligades a assistir a aquesta fase i ho hauran de manifestar així en el moment d’inscriure’s.  En aquest cas, el jurat valorarà el vídeo que hagin enviat. Els cinc millors participants de cada categoria passaran a la fase següent.

Gran final (fins a un màxim de cinc participants per categoria). Els finalistes s’exhibiran el diumenge 30 de juliol, a les 22.00 h, a la plaça de la Vila, dins dels actes de la Festa Major d’estiu, durant la qual s’anunciaran els guanyadors de cada categoria i es lliuraran els premis.

Exhibició. Els tres guanyadors tindran una nova oportunitat d’exhibir-se davant el públic el dilluns 31 de juliol, a les 20.30 h, al parc La Linera, dins dels actes de la Festa Major.

PREMI

Es considera un premi per a tots els participants l’oportunitat de poder mostrar el seu talent personal davant el públic en l’activitat més emblemàtica i de major projecció que es realitza a Parets del Vallès, com és la Festa Major d’estiu.

A més, s’atorgaran els premis següents:

Per als tres primers premis en cadascuna de les tres categories (Kids, Teens i Seniors), un trofeu i lots de productes d’empreses patrocinadores.

A criteri del jurat, es podran atorgar altres reconeixements.

Posteriorment, el Servei de Cultura, en funció de les característiques de cada actuació, podrà oferir als guanyadors la possibilitat d’actuar gratuïtament, de forma complementària, a alguna activitat de les que formen part de la seva programació.

A la roda de premsa també han participat l’Ernesto Briceño, Director Musical del Talent Parets (Centre d’Estudis Musicals Maria Grever); Kike Aranda, Director Artístic del Talent Parets (Elite Dance), i Manel Carvajal, gerent de Vallès Visió, mitjà col·laborador en la promoció del concurs i emissió de la gala final.

El juratestarà format per un mínim de tres professionals de les arts escèniques de solvència contrastada. Es valorarà el talent personal i artístic dels concursants, l’originalitat de les propostes i la posada en escena.

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on print
Share on email
Share on pinterest