fbpx

Lenacay presenta el disc Yerel amb Ambi Subramaniam i Cordes del Món

Amanece el cielo hoy“, és la peça on ha col.laborat Cordes del Món.

Us deixem un video d’Ambi Subramaniam a una xerrada TED

Actuació de Lenacay al Periódico de Catalunya.

El grup ” Lenacay ” presenta el seu segon disc , ” Yerel ” , un àlbum amb onze temes en què continua acostant el flamenc a l’electrònica i coqueteja amb el funk , soul , hip hop , ritmes brasilers i fins i tot amb el rock .
En una entrevista amb Efe , el guitarrista , Ramon Giménez , conegut com “El Brujo ” , ha explicat que ” el flamenc serà el fil conductor en tot el que fem ” , i des de l’anterior grup ” Ojos de brujo ” s’ha passat el testimoni a ” Lenacay ” a ” aquesta tasca d’investigació de barrejar el flamenc amb altres estils , ficant-nos en territoris en què no havia entrat” ​​.
Es tracta d’un grup amb un potent directe que ofereix una música atractiva i una aposta arriscada , ja que en aquest nou disc continuen amb “aquest acostament a les guitarres elèctriques , al rock , al so fins i tot que s’acosta al transmetal , a sons que no són del pal del flamenc però que no grinyolen ” , ha explicat Giménez .
Una variació molt important pel que fa al seu anterior disc , ” Ryma ” , és el tema de les col · laboracions , ja que es tracta de la primera proposta no van voler involucrar-se en aquest aspecte , però en aquest nou àlbum “ja afegia ” .
” Tenim col · laboracions molt interessants com Cordes del Món, Ambi Subramaniam , violinista hindú , pel que fa a la rumba d’aquí , comptem amb Joan dels Banis , el meu cunyat Fernando Mejías participa en dos temes , Francisco Lomeña , company en el meu anterior grup Ojos de Brujo , o el cubà Kumar , que apropa el hip hop ” , ha detallat el guitarrista .
I és que ” Yerel ” , com el seu propi nom indica en llengua caló, significa colors , volent explicar així el grup que aquest àlbum és una àmplia paleta de colors en què es poden escoltar temes molt alegres , com ” Rumba Lenacay “, el seu primer single , o temes molt foscos , com ” Abús de poder” , que no deixa ningú indiferent pel seu afany reivindicatiu .
” Crec que els artistes som com un termòmetre a la societat i hem de comptar el que està passant , no es tracta de ser pamfletaris , sinó de simplement explicar, ia” Abús de poder ” ho fem a través d’una bulería súper rabiosa , amb 01:00 taloneig flamenc , elements de heavy , transmetal , electrònica i hip hop , que són estils que s’expliquen per si sols ” , ha aclarit Giménez .
El fet d’utilitzar l’anglès tant en aquest àlbum com en el passat “no és una anècdota i part del moment en què ens posem a investigar i ens adonem que cada estil va molt lligat a la seva pròpia llengua , així que m’atreveixo més deixant intrínseca aquesta part en anglès ” , assenyala el guitarrista de Lenacay .
” Hi ha temes com ‘ I han de ser honest “, que té un’ flow ‘com a molt r’n’b i al mateix temps un soniquetazo d’alegries flamenc i això és el bonic , que no grinyola , i aquest és el punt que ens agrada ” , ha explicat Giménez .
Les cançons del disc apunten com, malgrat la mala situació que un pugui passar , cal seguir endavant , i ” aquest tipus de missatges te’ls apliques a tu , i d’alguna forma els intentes extrapolar al teu públic ” .
El disc es presentarà a Barcelona els dies 8 i 16 de maig ia Madrid els dies 22 i 23 .
Les dates dels concerts hauran d’esperar ja que, de moment , ” estem fent reserves i tot apunta que girarem més fora que aquí, però tant de bo m’equivoqui i puguem estar molt més temps per Catalunya ” .

 

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on print
Share on email
Share on pinterest