fbpx

Dia Mundial contra l’adicció al tabac 2015 Centre d’Estudis Musicals María Grever

Benvolgud@s, el 31 de Maig de cada any  l’Organització Mundial de la Salut realitza events a nivell mundial per conscienciar i alertar sobre els perills i riscos de l’adicció al tabac, droga legalitzada, tan sols una dada, Espanya, segons sanitat moren 56.000 persones cada any per culpa del tabac (2007), mentre que durant el mateix any en moren 4.000 en accidents de trànsit.

Campanya Mundial contra el tabaquisme 2015 Organització Mundial de la Salut.

La nostra proposta és oferir la Música com una opció per ajudar a la deshabituació tabàquica, sobretot volem focalitzar la nostra proposta en la importància d’una Respiració Saludable i per això creiem que instruments de vent i sobretot exercitar la veu és el més adequat perquè comenceu a redescobrir tot el potencial aeròbic que teniu de forma saludable amb la música i la deshabituació al tabaquisme.

Fent recerca hem descobert que hi ha hospitals que utilitzen l’armònica com una part de la rehabilitació en malalts d’Enfermetat Pulmonar Obstructiva Crònica EPOC, us deixem uns videos perquè ho analitzeu.

Com sempre volem recordar que la musicoteràpia és un complement de benestar psicosocial a tota una intervenció multidisciplinar de professionals de la salut. Us deixem un recull de videos de diversos hospitals :

 

             

Tenim 4 àrees  que millorariem si us allibereu del tabac i feu música, en fem un resum molt breu:

Fisiològica: el pic dopaminèrgic artifical i tòxic provocat per la nitoctina de la cigarreta esdevindrà un pic dopaminèrgic saludable gràcies al plaer de fer música.

Cognitiva: us voldriem destacar el concepte de dissonància cognitiva, en psicologia, fa referència a la tensió o desharmonia interna del sistema d’idees, creences, emocions i actituds (cognicions) que percep una persona al mantenir al mateix temps dos pensaments que estan en conflicte, o per un comportament que entra en conflicte amb les seues creences. És a dir, el terme es refereix a la percepció d’incompatibilitat de dues cognicions simultànies. Allò que sempre passa:  -” No fumis” i el fumador diu ” Ens hem de morir d’alguna cosa.“. Estarieu més alegres ja que no tindrieu irritabilitat i ansietat per fumar i estarieu contents de poder fer música.

Motriu: el  nivell d’oxigenació en sang esdevindria saludable amb la música, deixariem de tenir taquicàrdies, la probabilitat

Social: deixem de fumar en grup i ens relacionem através de la música.

Bé, aquesta és la nostra aportació per tots aquells que esteu adictes al tabac, recordeu la importància del llenguatge a la nostra vida, no fumeu,… sou adictes al tabac, el tabac us controla, però per sort sempre podeu començar a estudiar cant o un instrument de vent i sabreu el que us heu estat perdent. Molts ànims a tos i feu molta música.

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on print
Share on email
Share on pinterest