fbpx

Cordes del Món culmina l’any Espriu al Palau de la Música

Cordes del Món a la culminació de l'any Espriu al Palau de la Música Catalana
Cordes del Món a la culminació de l'any Espriu al Palau de la Música Catalana
Cordes del Món a la culminació de l’any Espriu al Palau de la Música Catalana

Geografia Espriu‘ és una obra composta i dirigida per Enric Palomar, director artístic del Taller de Músics, que culmina l’Any Espriu aquest vespre al Palau de la Música. Una culminació però no cloenda, perquè els actes continuaran el primer trimestre de l’any 2014. El concert es basarà en textos de l’escriptor i és una mirada musical cap a l’univers poètic global de Salvador Espriu. Palomar explica que és un recorregut lineal de tot el rastre poètic i discurs estètic d’Espriu, que passa per elements de caire religiós i uns altres de més costumistes fins a arribar al punt climàtic al voltant del concepte de ‘Sefarad’, que serà interpretat pel ‘cantaor’ flamenc Pere Martínez.

 

En l’Any Espriu s’han fet més de 400 activitats, amb la implicació de més de 230 entitats. El primer va ser també al Palau de la Música el 23 de gener i l’acte central va ser un concert el 10 de juliol a Arenys de Mar, coincidint amb la data del centenari del naixement del poeta.

Geografia Espriu‘ farà pujar a l’escenari uns seixanta artistes. Palomar explica que el títol resumeix què hi passarà: ‘He fet una immersió seriosa en l’obra poètica d’Espriu. Si parlo de geografia és perquè vaig passant per un seguit de llocs, que queden units i desgranats per la figura d’un rapsode, Carles Canut.

 

Durant l’obra, van apareixent mots i conceptes molt importants en el món d’Espriu, com ara ‘veritat, somni, poble, mort…’.

 

 

Reivindicar els joves talents

Així mateix, explica que aquest concert serà interpretat per veus joves, nou talents del Taller de Músics i el cor de veus blanques de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell. En aquest sentit, creu que és una bona plataforma per a ‘reivindicar aquesta fornada de gent jove que surt molt ben formada i que es podrà defensar d’una manera molt valenta’. Els acompanyaran el Quintet de Fusta Oriol Martorell, la Big Ensemble Taller de Músics i Cordes del Món.

 

El comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala, diu que aquest concert de culminació ‘passarà als annals de la música catalana i per sobre de moltes altres coses’. La presidenta de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla, destaca que ‘l’excel·lència, la participació, el compromís social i la catalanitat’ són els seus valors estratègics, i alhora apunta que amb la celebració d’aquesta efemèride es troben en ‘perfecta comunió amb la figura que representa Espriu’.

Link al videodel Telenoticies de Catalunya on es parla del projecte Geografia d’Espriu.

http://www.tv3.cat/videos/4790811/Un-concert-al-Palau-de-la-Musica-cloura-lany-Espriu

 

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on print
Share on email
Share on pinterest