fbpx

1era Jornada de Medicina i Música, la música al benefici de les persones

El divendres 21 de Febrer de 2014 es va celebrar la 1era Jornada de Medicina i Música al Cosmocaixa de Barcelona, des de la nostra escola C.E.M. María Grever volem agraïr a les persones de  l’àrea de Ciència y Medi Ambient de Fundació “la Caixa” i CosmoCaixa, perquè des del primer dia van recolzar una jornada amb aquestes característiques, i per tota la seva atenció i coordinació per fer que fos tot un èxit, per tota la seva atenció i coordinació per fer que fos tot un èxit, l’Institut Català de Musicoteràpia i a la seva directora Núria Escudé, a la productora audiovisual How, als  Serveis Funeraris de Barcelona, el Grup Mèmora, a IL3 Institut de Formació Continuada, Parc de Salut Mar i l’Obra Social la Caixa per haver promogut aquesta fatàstica jornada, esperem que n’hi hagi moltes més, gràcies i felicitats a tothom.

El C.E.M. María Grever varem ser l’única escola de tot l’estat convidada a la 1era Jornada de Medicina i Música que es va celebrar al Cosmocaixa. Concretament varem ser convidats per parlar del projecte S.O.M.I de neurociència musical, aquest projecte té dues vessants la terapèutica amb l’app Play Your Mood i la vessant creativa anomenada Laberint.

Respecte a Play Your Mood, app premiada al NeuroHack Day del festival internacional Sónar 2013, podem dir que el que perseguim bàsicament és establir l’estat anímic de la persona a partir de la transferència de l’activitat elèctrica del cuir cabellut mitjançant el casc Enobio i la freqüència cardíaca, una vegada assolim aquesta primera informació  sonaria la música, previament escollida de les seves preferències musicals més adequada per reduir o emfatitzar  l’estat anímic, està destinat a persones amb una extrema manca de movilitat o comunicació reduïda, persones hospitalitzades,… Varem comptar amb la presència d’un dels seus desenvolupadors Marcel Farrés que va fer una demostració en viu de l’app. S’ha de dir que actualment el desenvolupament d’aquesta app està recolzada pel M.T.G. (Music Technology Group) de la Universitat Pompeu Fabra.

La segona vessant, Laberint, s’ha concebut pel benefici de presones amb movilitat reduïda i a partir de l’EEG puguin crear i variar aspectes de la música com ara dinàmica, reverberació, tempo, escollir un patró rítmic,… Aquesta app també va comptar amb una performance en viu que podeu veure en el video de la Jornada.

El C.E.M. María Grever també varem ser convidats a presentar el nostre treball de l’Àrea de Musicoteràpia amb l’Associació Catalana de Síndrome de Williams, davant d’aquesta oportunitat varem convocar a l’event a Gerard Mallorquí i Núria Ferré, musicoterapeutes llicenciats i que treballen amb nens amb la Síndrome de Williams a Valls i Amposta, una oportunitat única per aquests nens que viuen més allunyats de Barcelona. Tant la Núriacom en Gerard varen podeer explicar com extreuen i potencien les capacitats d’Aleix i d’en Pau, altrament ens van explicar la seva metodologia, i creiem que és bo conèixer tots els professionals perquè tots en aporten idees novedoses i originals perquè els nens puguin potenciar tot el seu talent. Varem disfrutar de l’Aleix i d’en Pau tocant la bateria. Finalment amb l’Institut Català de Musicoteràpia i l’Associació Catalana de Síndrome de Williams varem realitzar un concert davan tot l’auditori del Cosmocaixa.

Gràcies a tothom per fer possible aquest dia.

 

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on print
Share on email
Share on pinterest