fbpx

L’ESMUC estrena master de flamenco

El Màster en Flamenc ofert per l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) és una iniciativa pionera dins d’aquesta especialitat musical.

L’acceptació del flamenc com a objecte acadèmic i la seva inclusió en conservatoris i universitats ens porta a obrir i explorar nous conceptes i metodologies en el seu avanç i investigació. El flamenc és avui un art universal que trenca les barreres del que és estrictament musical o artístic per esdevenir una expressió digna d’un rigorós enfocament multidisciplinari i empíric.

Ernesto Briceño Master Flamenco ESMUC
Ernesto Briceño professor instruments de corda fregada Master Flamenco a l’ESMUC.

Els seus dos itineraris es dirigeixen al perfeccionament de la pràctica interpretativa professional i cap al camp de la Flamencología.

ITINERARI D’INTERPRETACIÓ: Perfeccionament de la pràctica interpretativa professional (Modalitat presencial).

ITINERARI de FLAMENCOLOGÍA: Dirigit al camp de la investigació de l’art flamenc (Modalitat 100% Online).

Modalitat : PRESENCIAL

Proporcionar un perfeccionament i una formació d’alt nivell en les especialitats instrumentals ofertes que permetin la inserció en els circuits professionals . El projecte Fi de Màster consisteix a realitzar un enregistrament en un estudi professional i la seva post -producció i també la realització d’un concert en públic .

Carles-Benavent
Carles Benavent

 

OBJECTIUS

Els continguts dels dos itineraris del Màster en flamenc es basen en una àmplia oferta educativa que es divideix en assignatures obligatòries comunes , obligatòries d’especialitat , formació teòrica complementària i matèries optatives . A més d’un Treball Fi de Màster i de pràctiques externes .
Classes individuals de l’especialitat instrumental escollida .

Combos de flamenc i de flamenc – fusió .

Acompanyament al cant i al ball amb un trio de professors acompanyants : guitarrista , cantaor i bailaor / a .

Enregistrament i postproducció en estudi professional i / o concert Fi de Màster .

Tècniques de Composició del Flamenc , Anàlisi del Flamenc , Arranjaments del Flamenc i una àmplia oferta d’assignatures optatives , algunes d’elles relacionades amb el Jazz o compartides amb el propi itinerari d’ flamencología .

També es comptarà amb la impartició d’alguna Màster Class de primeres figures del flamenc actual a manera de complement .

METODOLOGIA

La metodologia de l’ensenyament es basa en classes individuals d’instrument , en classes col · lectives ( teòriques , combos , grups de treball ) i en el treball individual dirigit .

TITULACIÓ

Es tracta d’un màster professionalitzador que en finalitzar l’estudiant obté el títol de Màster en flamenc ” itinerari interpretació” .

Per més informació sobre el Màster contactar directament amb:
Joan Asensio Esplugas
Cap del Departament de Música Tradicional
Head of department of Tradicional Music.
email: joan.asensio@esmuc.cat

Tel: (+34) 93 352 30 11 – ext. 2110
Escola Superior de Música de Catalunya. ESMUC.

 

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on print
Share on email
Share on pinterest