fbpx

Cerebro y música, una pareja saludable. Las claves de la neurociencia musical. Nou llibre d’en Jordi Jauset.

Música y cerebro una pareja saludableAquesta obra és una aproximació científica que ens apropa al coneixement del cervell i, en particular, a les seves respostes davant els estímuls musicals. S’hi exposen els fonaments bàsics que expliquen els canvis que es produeixen en les diferents àrees cerebrals i les repercussions o efectes fisiològics, cognitius i emocionals derivats. Amb un llenguatge clar i rigorós, l’autor descriu les parts més importants de “l’òrgan rei”, cita les bases i les característiques de les tècniques d’exploració cerebral que permeten “veure” el seu interior, detalla el trajecte i els processos involucrats en el recorregut de la informació nerviosa des de l’ oïda interna fins les àrees corticals i, finalment, mostra exemples d’aplicacions que evidencien com la música pot contribuir eficaçment a millorar la nostra salut.
Per què sentim la necessitat de moure’ns quan escoltem música rítmica? Què passa al nostre cervell quan extasiats per una obra musical ens envaeixen aquests ”calfreds” que recorren la nostra pell? El cervell d’un músic és diferent? La música sempre és terapèutica o també pot perjudicar? Què passa al cervell mentre es pràctica la meditació? Què podem fer per retardar la neurodegeneració i mantenir el cervell “en forma”? Què era la música per Einstein? Aquestes són algunes de les moltes preguntes que es responen i comenten en les pàgines d’aquesta interessant obra, en base a les teories i coneixements científics actuals.
En els últims anys, Jordi A. Jauset ha publicat diversos llibres en relació al so, la música i els seus efectes terapèutics: “Música i Neurociència: la musicoteràpia” (UOC, 2008); “La musicoteràpia” (UOC, 2009); “So, música i espiritualitat” (Gaia, 2010), i “Teràpia de so ¿Ciència o dogma?” (Luciérnaga,2011).
A través de les seves obres i conferències, l’autor divulga els beneficis terapèutics del so i de la música que afavoreixen una millor qualitat de vida, segons els avenços i aportacions de la neurociència en els últims anys.

 


Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on print
Share on email
Share on pinterest